Ons appartement in Spanje

hoihoi allemaal,

Vandaag ga ik jullie wat vertellen over ons appartement in Spanje.
Mijn moeder heeft in het dorpje Platja de Pals een leuk appartementje gekocht. Al zo’n 14 jaar geleden denk ik. Wij kwamen hier altijd al maar huurde dan een huis en ze wilde er graag zelf wonen dus is op zoek gegaan naar een appartement in dezelfde buurt. Hieronder wat leuke tips voor als je hier in de buurt bent.
spanje 5.jpg

Platja de Pals ligt in de buurt van Platja d’aro een bekende levendige stad. Ook is het zo’n 100km van Barcelona. Ook prima aan te rijden om een dagje weg te gaan.
Ik kom hier al vanaf dat ik nog een klein meisje was en ben het eigenlijk nog niet beu. Natuurlijk heb ik een periode gehad dat ik niet meer mee wilde op vakantie omdat ik te oud werd, maar ik geniet nog steeds elke keer als ik er ben.
Tegenover ons appartement dus in het dorpje Platja de Pals zit een cafeetje. Hier is ook internet dus dat is ideaal want in het appartement hebben we geen wifi (ook best lekker trouwens)
Het cafe heet Arenal en is hartstikke gezellig. Omdat we redelijk vaak in Spanje komen herkent het personeel ons en dat maakt het nog leuker. Er staat een pooltafel. Tv staat altijd aan met bijv voetbal en je kan er heerlijke tapas eten.
Als je richting de kustlijn rijd heb je ook verschillende eettentjes. Deze zijn prima maar niet bijzonder. Je kan er alles eten. Van kipfilet tot pizza tot paella tot friet met snack. Dus wel makkelijk als je bijvoorbeeld kleine kinderen mee hebt.
Kennissen van ons zitten in het dorpje naast ons en die kwamen met wat leuke tips over restaurantjes.
Ongeveer 4km van ons ligt het plaatje Begur. Dit is sowieso prachtig want het ligt in de bergen. Hier hebben ze een aantal geweldige restaurants! En het is leuk om er wat te shoppen.
Wij kregen ook als tip een Japans restaurant ook boven op een berg en dat was IN een vuurtoren. Dit was zo gaaf! Ik weet alleen de naam niet meer maar deze zal ik opzoeken en hieronder nog even melden! Het is lastig zoeken via internet helaas.
Verder natuurlijk zoals ik al zei een dagje platja d’aro. Super leuke winkels, goeie restaurants en een levendig strand.
Wij komen hier sowieso als we in Spanje zijn.
Lestartit is ook zo’n plaatjes. Ongeveer 15min bij ons vandaan. Lijkt op Platja d’aro alleen een stuk kleiner.
Barcelona ook een aanrader natuurlijk! Hier kan ik uren over praten. Geweldige winkels, voetbalstadion, de beste lunch/diner zaakjes, mooie waters, goed te komen met trein.
Ik hoop dat jullie er wat aan hebben gehad!
Veel liefs xo Yentl

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s