Borst of flesvoeding?

Goodmorning!

Vandaag een artikel over de voeding die ik geef aan Jaxx. Dit omdat ik er best wel wat privé berichtjes over kreeg van jullie en ik mijn verhaal graag met jullie deel

Ik wilde erg graag borstvoeding geven. Waarom? Geen idee. Voorheen vond ik het een raar idee maar het leek me ineens zoiets moois om dat met je kindje te kunnen delen dus ik ging ervoor!

Jaxx is op 15-4-2018 geboren. Wegens een zware bevalling was ik pas genoodzaakt om twee dagen later borstvoeding te geven. De dag na de bevalling heb ik wel al gekolfd. Er kwam toen wel geteld 1 druppel uit dus erg motiverend was dat niet maar zodra Jaxx aan de borst lag kwam alles op gang.

Eigenlijk ging het me de eerste week prima af. Na 4 dagen mocht ik weg uit het ziekenhuis en ook thuis ging het nog super goed! Tot ik ineens in een soort molen terecht kwam van alleen maar voeden. Jaxx vond het namelijk nogal gezellig aan die borst en kon daarom soms uren achter elkaar ‘drinken/eten’.

Door de bevalling was ik zelf totaal nog niet aangesterkt en dus werd dit me allemaal wat teveel. Ik werd er erg verdrietig en uitgeput van en merkte dat ik het erg lastig vond omdat je borstvoeding niet zomaar uit handen kon geven. Zodra Jaxx wat overstuur was door bijvoorbeeld krampjes of een vieze luier kon alleen Thijs hem troosten want zodra hij mij rook begon hij weer al te happen naar de borst.

Erg frustrerend allemaal en ik besefte op den duur dat het niet ten koste moet gaan van alle energie van de moeder dus van mij zelf. Je moet genieten van die eerste periode en dat schoot er bij mij nogal eens tussendoor vanwege die borstvoeding.

Ik heb toen flesvoeding gekocht en toen ik Jaxx zijn eerste flesje gaf vond hij dat allemaal prima. Dronk hem netjes (bijna) helemaal leeg en was een blij, voldaan mannetje. Er viel een last van mijn schouders en ik heb toen besloten over te stappen. Volgens internet duurt dit 8 weken maar ik ben in 4 dagen volledig overgestapt van borst naar flesvoeding. (Heb je vragen hierover kun je me mailen)

* Jaxx z’n eerste flesje!

Het gaat prima met onze kleine frummel! Hij groeit goed en hij krijg al lekkere spekkies!

Dus voor alle mommy’s out there!

Borstvoeding is iets geweldigs en als het allemaal goed verloopt zeker doorgaan want het is ontzettend bijzonder! Maar… het is ook oké als het niet lukt. Je faalt echt niet als het niet gaat zoals het zou moeten gaan of als je ervoor kiest om over te stappen! En hej, kleintjes worden ook groot met flesvoeding! Cliché maar waar.. Geniet van de eerste weekjes, je krijgt ze niet meer terug!

Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen? Doe me een berichtje via Instagram of stuur een mailtje naar Yentlvh@live.nl

Liefs xo Yentl

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s