Hittegolf & baby

Goodmorning allemaal,

Ik denk dat iedereen van jullie wel gemerkt heeft dat het de laatste dagen errugg warm is in NL. Helemaal lekker natuurlijk want ik hou onwijs van de zomer maar met zo’n kleintje is het toch allemaal net wat anders.

Jaxx is eigenlijk een super makkelijke baby. Hij is lief, vrolijk en huilt eigenlijk bijna nooit! Toch kan ik merken dat hij door het warme weer wat meer hangerig en huilerig is.

Zelfs ik had last van de warmte de afgelopen paar dagen. Het is plakkerig en benauwd weer en het liefst lig ik een hele dag in het zwembad. Toch hou ik meer van dit weer dan van regen en kou hoor!

Ik deel hieronder een paar tips die ik toepas tijdens de warme dagen met Jaxx:

– Check hoeveel graden het is op hun slaapkamertje. Bij Jaxx is het op z’n warmst 27!!! graden. Hij slaapt op dit moment dan ook alleen in een romper en zonder dekentje of slaapzak. Vaak zet ik s’ochtends en s’avonds de ramen even wagenwijd open en overdag hou ik de rolluiken dicht.

– Probeer de hitte te vermijden. Dit is niet altijd even makkelijk natuurlijk maar probeer het warmste moment van de dag te vermijden door lekker binnen te blijven. Wij gaan meestal s’ochtends vroeg en s’avonds wandelen i.p.v. s’middags in de volle zon.

– Ik doe regelmatig Jaxx z’n tuut onder de kraan zodat er water op zit. Zo krijgt hij toch op een hele dag wat extra vocht binnen.

– zo weinig mogelijk kleertjes aan! Jaxx loopt op deze warme dagen vaak alleen met een romper aan. Ook doe ik een paar keer per dag alles uit. Ook zijn luier. Even lekker afkoelen.

– 2x in bad per dag. Dit is voor elke baby anders natuurlijk maar Jaxx vind zijn badje heerlijk en als het zo warm is doe ik de temperatuur net iets onder de 37 graden.

Ik ben heel erg benieuwd hoe jullie dit aanpakken met deze warme dagen..

Let me know!

Liefs xo Yentl

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s