Nadenken!

Hi!

Vandaag deel ik een redelijk persoonlijk artikel.
Eentje waar ik enorm mee heb gestruggled en nu helaas nog steeds..

Thijs en ik zijn in totaal 3 keer in verwachting geweest waarvan we 1 prachtige zoon hebben.
Tijdens deze eerste twee zwangerschappen waren er zo ontzettend veel mensen die aan mij vroegen of ik zwanger was. (Dat viel blijkbaar toch op?)
Ook vroegen ze waarom ik niet dronk (oké dat snap ik nog enigszins aangezien ik best van een wijntje hou) Of bijvoorbeeld of het niet eens tijd werd voor een baby want we waren al zeker een paar maanden getrouwd…

Nu ik zelf het verdriet en de pijn heb ervaren van 2 zwangerschappen die misgingen besef ik hoe erg je mensen hiermee kan kwetsen.
Wij hadden het ‘geluk’ om telkens na 1 maand zwanger te zijn dus ik kon me snel over de misgaande zwangerschap heen zetten. Maar er zijn ook mensen die al maanden of jaren bezig zijn met hun kinderwens.

En ook al is er iemand zwanger.. als het de tijd is voor jou om dit te mogen horen dan zullen ze het je zeker vertellen. Ja toch?

Ik heb een gezonde zoon maar er zijn nog zoveel vrouwen die elke maand weer een teleurstelling krijgen door een negatieve test of die weer ongesteld worden terwijl ze zo erg hoopten om zwanger te zijn. Net als de vrouwen die in een IVF traject zitten of vrouwen die helemaal niet zwanger kunnen worden.
Zo lang je de situatie van iemand niet kent let alsjeblieft op wat je vraagt of zegt.

Ook ik krijg nog wel eens de vraag of ik nog een tweede zou willen of ze geven een aantal opmerkingen over een tweede kindje. (Uiteraard zijn dit mensen die mijn verhaal niet kennen) Maar het is ontzettend pijnlijk. Dit is dus ook 1 van de redenen dat ik mijn verhaal met jullie wil delen. In de hoop dat mensen hier ‘rekening’ mee kunnen houden of beseffen dat het 9 van de 10 keer echt niet vanzelf gaat.

En nee, medelijden is absoluut niet nodig maar leef je eigen leven zodat iemand anders dat ook op hun manier kan doen 🙂

Liefs xo Yentl

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s