Mijn tips tegen (zwangerschaps)striaei

Heyhey!

Striae, de meeste van ons zullen er wel mee strugglen. Dit kan komen door dat iemand ineens veel aankomt, veel afvalt of bijvoorbeeld door je zwangerschap.

Hieronder deel ik met jullie mijn tips!

Voorheen had ik nooit last van striae. Ik had er dus ook 40 weken lang géén last van. Pas na de bevalling kreeg ik het! Gesmeerd voor m’n leven toen ik zwanger was maar helaas. Ik moet toegeven na de zwangerschap is je buik sowieso niet erg flatteus.. Maar dat is natuurlijk ook niet zo heel gek als je beseft wat er allemaal gebeurt in je buik.

Ik had dus 40 weken géén striae, pas na de bevalling kreeg ik het!

Striae zijn strepen op de huid die 9 van de 10 keer ook blijvend zijn. Ze kunnen wel degelijk minder zichtbaar worden (ik spreek uit eigen ervaring!) maar helemaal weg gaan ze volgens mij niet.

Zelf heb ik dus mijn gehele zwangerschap gesmeerd met bio oil. Niet de aller goedkoopste olie maar wel mega fijn en zacht voor mijn buik op dat moment. Dit deed ik s’ochtends en s’avonds en dan smeerde ik ook vaak nog met een vette belly crème na het douchen. Deze kan je beide halen bij winkels als kruidvat en trekpleister.

Zelf heb ik dus mijn gehele zwangerschap gesmeerd met bio oil. Niet de aller goedkoopste olie maar wel mega fijn.

Blijkbaar kan je striae dus niet voorkomen. Al heeft het vast wel geholpen dat ik veel gesmeerd heb! Sinds ik bevallen ben smeer ik nog steeds dagelijks 2 keer met bio oil. En ik merk nu, na 6 maanden dat de strepen oprecht wat minder duidelijk worden.

Nog een kleine tip, onder de douche scrub ik mijn buik met een gezicht scrub. Deze korreltjes zijn veel fijner dan de lichaamsscrub. Hier word mijn buik heerlijk zacht van en merk je ook echt dat de diepte van de striae minder word. (Of dit helemaal de goede manier is durf ik niet te zeggen maar voor mij helpt het!)

Onder de douche scrub ik mijn buik met een gezicht scrub.

Nou, dit waren mijn 2 simpele tips voor het behandelen van striae. Heb jij nog betere tips? Let me know!

Liefs xo Yentl

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s