Waarom is het nooit genoeg?

Lieve allemaal,

Vandaag weer een nieuw artikel online! Leuk dat jullie een kijkje komen nemen. Deze keer wil ik het hebben met jullie over het feit dat een mens nooit tevreden is (of spreek ik nu alleen voor mezelf..)

Dankzij verschillende boeken en websites ben ik gaan leren om meer stil te staan met de dingen die je hebt en daar dus dankbaar voor te zijn!

Zelf heb ik dat gevoel van constant willen presteren heel erg. Dit is natuurlijk ieder voor zich maar ik spreek in dit artikel even voor mezelf.

Een aantal voorbeelden:

– Jaxx eet sinds een paar weken netjes zelf zijn ontbijt, lunch en pap. (Zijn avondeten is nog wat lastiger want dan vist hij alleen het lekkere er vantussen of eet hij alleen z’n appelmoes op) Ik ben super trots dat hij bijna alles zelf eet en toch wil ik dan stiekem perse dat hij dat avondeten ook goed eet. Idioot toch?

– Ik wilde altijd veel volgers op Instagram omdat het lange tijd een doel was van mijn blog. Hier was ik dan ook heel veel mee bezig. Elke dag foto’s posten en stories maken. Nu post ik alleen wanneer ik daar zin in heb en word ik veel vrolijker van de aantal volgers en views op mijn blog!

– Ik zit graag lekker in mijn vel. Eet redelijk gezond, drink veel water en voel me eigenlijk ook wel prima zoals ik nu ben. Maar als ik dan een aantal modellenlijfjes voorbij zie komen word ik toch weer onzeker en voelt het alsof ik direct weer moet gaan sporten.

– Minder tv en speen voor Jaxx. Ik weet dat deze 2 punten niet perse goed zijn voor Jaxx. Maar die speen is ideaal als hij wat minder goed in zijn vel zit of moe is. Dus hier blijf ik helaas aan toegeven. Wel let ik op dat het alleen op momenten is dat het echt nodig is dus daar kan ik ook al best trots op zijn toch? Dan de televisie. Hier heeft iedereen een mening over.. Jaxx kijkt elke dag wel een uurtje televisie (verspreid over de dag) Hierbij let ik erop dat hij programma’s kijkt waar hij ook wat van ‘leert’. En jongens, het is toch gewoon ideaal als je even wilt koken bijvoorbeeld. Dus ik ben hier allemaal best tevreden over!

Zo kan ik eigenlijk nog wel even doorgaan.. maar ik denk dat de boodschap wel duidelijk is. Presteren is prima maar het moet wel leuk blijven! Wees blij met alles wat je wel hebt en blijf niet steeda benoemen wat je niet hebt. 🙂

Liefs xo Yentl

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s