Happy 2022

Lieve allemaal,

Ik hoop dat dit jaar voor jullie fantastisch mag worden met veel liefde, geluk en gezondheid!
Doen jullie dit jaar ook weer aan de goede voornemens?
Ik heb ze maar eens overboord gegooid. Ik kan me namelijk niet echt meer herinneren wanneer ik ze echt na kwam.
Meestal probeerde ik het met volle moed maar zodra ik 1x faalde was het gelijk gedaan met de pret en werd ik er juist verdrietig van in plaats van dat ik er positieve vibes van kreeg.
Dus eigenlijk is mijn goede voornemen om geen goede voornemens te hebben. 🙂

Wat ik wel mezelf heb voorgenomen (dit probeerde ik al in 2021 dus ik tel hem niet mee als goede voornemen haha!)
is om minder snel te oordelen. Of jaloers te zijn.

Zoals de meeste van jullie ondertussen wel weten stond onze zaak begin 2020 te koop.
Maar, voor de mensen die het gemist hebben… there was Corona!
Dus alles ging van de baan en nu 2 jaar laten zitten wij nog steeds in onze zaak.
Waar we meer dan trots op zijn en we gelukkig tot nu toe goed de gekke corona tijd doorstaan!

Maar we zijn ondernemers.. ons hoofd loopt over met ideeën en ik kan je vertellen dat het ontzettend frustrerend is dat je daar niks mee kan doen. Maar everything happens with a reason zullen we maar denken.

Om terug te komen op mijn nieuwe voornemen:
Minder snel oordelen en minder snel jaloers zijn.
Waarom vinden wij mensen altijd wat van iets of iemand.
Laat alles en iedereen in zijn waarde. Dan is de wereld veel leuker.
Voel je je negatief. Probeer dan te denken hoe je het om kan toveren tot iets positiefs of wat er in het ergste geval kan gebeuren. Vaak zie je dan dat het eigenlijk allemaal reuze mee valt.

Je hoofd maakt nou eenmaal overuren, ook wanneer jij dat niet wilt..
Probeer letterlijk tegen je brein te praten en je zal zien als je dit een tijdje vol houd je vanzelf positiever gaat denken!

Sinds een maandje gebruik ik nu het 6minuten dagboek. Hierin schrijf je elke dag waar je dankbaar voor bent en wat bijvoorbeeld deze dag fantastisch gaat maken. In het begin voelde het wat ongemakkelijk maar ondertussen krijg ik er feeling voor. Aanradertje dus voor de negatievelingen onder ons! 🙂

Nou, ik wens je nog een heerlijke, positieve dag toe!
Liefs xo Yentl

2 gedachten over “Happy 2022

  1. Hallo Yentl, Eerst alsnog de beste wensen voor jou en je gezin en dat er in 2022 ruimte komt om jullie plannen uit te gaan voeren! Aan jullie enthousiasme zal het niet liggen!!
    Goed van je om geen voornemens te hebben en gewoon jezelf zijn en blijven en vooral de ander in zijn waarde laten. ik begin het nieuwe jaar met een alcoholvrije januari. Niet dat ik zoveel drink maar ik vind het fijn dit te doen voor mijn lijf en leden en voor ik het weet is het februari en mag ik mezelf trakteren op een lekker glas wijn! Ik schrijf al heel lang iedere dag 3 dingen waar ik dankbaar voor ben in een boekje en dat hoeft echt niet groot te zijn, een vinkje dat ons vogelhuisje gebruikt voor een nieuw nestje, een wandeling, een telefoontje met een dierbare. Er is genoeg om dankbaar voor te zijn!
    Liefs en groetjes Heleen

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s